اگر پیچ ایمپلنت بیفتد چه کنیم

اگر پیچ ایمپلنت بیفتد چه کنیم؟

ایمپلنت به گونه ای طراحی شده است که تقریبا هیچ عارضه ای نداشته و خطر شکست وجود نداشته باشد، اما در صورت افتادن پیچ ایمپلنت چه باید کرد؟ اگر ایمپلنت به دلیل شلی ایمپلنت شکست بخورد، اغلب چاره ای جز برداشتن ایمپلنت وجود ندارد. با برداشتن ایمپلنت نیاز به بازسازی بافت استخوانی آسیب دیده و نصب ایمپلنت جدید است.

تشخیص علت شل شدن ایمپلنت نیاز به عکسبرداری داخل دهانی یا اسکن با استفاده از چاپگر سه بعدی در دندانپزشکی دیجیتال دارد تا علت دقیق آن مشخص شود.

بهتر است با مدل های مختلف شل شدن ایمپلنت به خصوص افتادگی پیچ کاشت موقت آشنا شوید. زیرا تشخیص اینکه کدام قسمت از ایمپلنت شل است بسیار مهم است.

اگر به تازگی جراحی ایمپلنت انجام داده اید و با مشکل شل شدن پیچ ایمپلنت مواجه شده اید، حتما این سوال برای شما پیش آمده است: چرا با وجود پیشرفت هایی که در طراحی و ساخت قطعات و اجزای ایمپلنت دندانی صورت گرفته، همچنان با مشکل شل شدن پیچ ایمپلنت مواجه هستیم؟ در ادامه نوشتار با ایمپلنت دندانی کیمیا کاشت همراه ما باشید.

علت در آمدن پایه ایمپلنت

پس از ناسازگاری ایمپلنت با ریشه دندان، شل شدن پیچ ایمپلنت عامل اصلی شکست ایمپلنت یا شکستگی پروتز مصنوعی شناخته می شود. به همین دلیل اهمیت انتخاب قطعات پروتز، پیچ و اباتمنت ایمپلنت برای حفظ ایمپلنت و افزایش میزان موفقیت آن بسیار مهم است. در مطلبی که امروز در سایت ایمپلنت کیمیا کاشت، برای شما گردآوری شده است به بررسی علت در آمدن پایه ایمپلنت می پردازیم. عواملی که باعث افتادن پیچ ایمپلنت می شوند:

نصب ایمپلنت با اتصال خارجی:

ایمپلنت های قدیمی به گونه ای طراحی شده بودند که معمولاً اتصالات خارجی ایمپلنت مقاومت بسیار کمی داشتند و فشار کمی به اتصال خارجی باعث باز شدن پیچ می شد. البته امروزه در اکثر ایمپلنت ها یک اتصال داخلی تعبیه می شود تا فشار وارده به اتصالات باعث باز شدن پیچ ایمپلنت نشود. در واقع طراحی این اتصالات به گونه ای است که دیگر فشاری به پیچ وارد نمی شود و تمام فشار روی مفصل داخلی است.

کم بودن گشتاورد برای پیچ کردن اباتمنت:

این امر تا حدی به طراحی اباتمنت، مواد مورد استفاده و طراحی سر پیچ بستگی دارد. در گذشته، شل شدن یک ایمپلنت یا پیچ اباتمنت، به ویژه برای پیچ های کاشت شکاف دار، با استفاده از سیستم گشتاور نامناسب هنگام سفت کردن آن همراه بوده است. اما امروزه طراحی آن ها نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است و سیستم گشتاور نامناسب نمی تواند دلیل باز شدن پیچ های ایمپلنت های امروزی باشد.

عدم مدیریت دندان قروچه یا سایش دندان:

مشکل دندان قروچه همیشه مشکل شل شدن پیچ های ایمپلنت بوده است که هنوز هم موضوع بحث های زیادی است و مطالعات مختلف به تاثیر دندان قروچه در شکست ایمپلنت می پردازند. اما مشکل باز شدن پیچ ایمپلنت به دلیل سایش دندان در مورد ایمپلنت هایی که دارای اتصال خارجی هستند صدق می کند.در طراحی های پیشرفته امروزی، اجزای مفصل داخلی به خوبی به هم قفل شده اند به طوری که سایش دندان دیگر باعث باز شدن پیچ ایمپلنت نمی شود، البته اگر دندان آسیاب فشار زیادی به پایه ایمپلنت وارد کند، احتمال شکستگی وجود دارد.

ارزیابی‌ ها و آزمایش‌ های بیومکانیکی نشان می‌دهد که عوامل مختلفی می‌توانند در سیستم کار ایمپلنت اختلال ایجاد کنند. اگرچه اختلال در این عملکرد ها برای چشم طبیعی قابل مشاهده نیست. اما اگر اجزای یک ایمپلنت دندانی به خوبی روی هم قرار نگیرند، به دلیل عدم تطابق از نظر طراحی و هماهنگی متقابل، می توانند مشکلاتی را ایجاد کنند.

پروفیل استخوانی اطراف ایمپلنت

یکی از شایع ترین علل افتادن پیچ ایمپلنت، پروفیل استخوان اطراف ایمپلنت است که از قرار گرفتن کامل پیچ در جای خود جلوگیری می کند. بر خلاف کانکتور های خارجی که از مدل های اول الگوبرداری شده بودند و سر پهن داشتند، کانکتو رهای داخلی طرح امروزی قیفی شکل هستند. در پروفیل های قیفی شکل، استخوان از افتادن اباتمنت جلوگیری می کند و به پیچ اجازه می دهد تا به طور کامل در محل ایمپلنت قرار گیرد. اما از طرفی وقتی استخوان تحت فشار پیچ قرار می گیرد باعث شل شدن بافت آن و در نتیجه شل شدن یا افتادن پیچ می شود.

شل شدن هیلینگ کپ

در صورت شل شدن هیلینگ کپ، جراح بهتر است فیلر ها و پروفیل استخوان اطراف ایمپلنت را بررسی کند. اگر پیچ اباتمنت موقت یا کلاهک درمانی شل شد، باید این موضوع را با تکنسین خود در میان بگذارید تا هنگام ساخت قطعه دائمی این موضوع را در نظر بگیرد و بعد از نصب اباتمنت دائمی از تکرار آن جلوگیری کند. معمولاً با ارسال عکس به همراه گزارش وضعیت فعلی که از یافته های معاینه پروفیل استخوان به دست می آید، جراح به تکنسین کمک می کند تا پروتز دندان مصنوعی را همراه با براکت به گونه ای طراحی کند که پیچ ایمپلنت شل نشود.

انتخاب نادرست پیچ های ایمپلنت

برای هر ایمپلنت، پیچ‌ های تیتانیوم، سرامیکی و قالب‌گیری و الگو های حامل متفاوتی تولید می‌شود. یافتن صحیح ترین و مناسب ترین کار برای کارهای طولانی مدت می تواند کمی دشوار باشد. جراح باید در انتخاب دقت کند، زیرا ممکن است برخی از پیچ‌های ایمپلنت ظاهری راحت به نظر برسند، اما ممکن است. از نظر طراحی ممکن است با برخی از اجزای ایمپلنت سازگار نباشند و عوارضی ایجاد کنند. عوارض ناشی از انتخاب اشتباه پیچ ایمپلنت می تواند باعث درآمدن پیچ ایمپلنت و اثربخشی آن شود.

اندازه نامناسب پیچ ایمپلنت

سفت شدن پیچ زمانی اتفاق می‌افتد که یک پیچ موقت یا دائمی در جای خود محکم باشد، پیچ ممکن است قوی باشد. اما اگر اباتمنت بلندتر از ایمپلنت باشد و وارد استخوان فک شود. پس از مدتی رشد استخوان فک باعث شل شدن پیچ ایمپلنت می شود. برای جلوگیری از باز شدن پیچ اباتمنت با رشد استخوان، جراح باید پروفیل استخوان اطراف ایمپلنت را بررسی کند و در صورت لزوم پیچ اباتمنت را به گونه ای کوتاه کند که بالاتر از پایه ایمپلنت باشد.

شل شدن غیرمنتظره پیچ براکت

مواردی وجود دارد که پیچ زودرس شل می شود و بیمار مجبور است به طور منظم خارج از برنامه تعیین شده برای معاینه برای سفت کردن پیچ ایمپلنت به دندانپزشک مراجعه کند. بروز چنین مشکلات غیرمنتظره ای برای بیمار ناخوشایند است و از نظر بالینی صرف وقت برای ترمیم این موارد اتلاف وقت خواهد بود. بنابراین بهتر است در انتخاب اجزا و قطعات ایمپلنت و همچنین نحوه اتصال اباتمنت به پایه ایمپلنت و نصب پروتز مصنوعی دندان برای جلوگیری از مشکل باز شدن پیچ ایمپلنت دقت شود تا در زمان ایمپلنت صرفه جویی شود.

عوارض افتادن پیچ ایمپلنت

اگر باز شدن پیچ ایمپلنت باعث شود که پروتز شل یا جابجا شده باشد، بنابراین مشکل در خوردن و جویدن غذا و همچنین احساس درد هنگام جویدن غذا می تواند یکی از عوارض باز شدن ایمپلنت باشد. اگر باز شدن پیچ ایمپلنت به سرعت تشخیص داده نشود. فشار بیشتر روی ایمپلنت احتمال شکستن پروتز یا آسیب به پایه ایمپلنت را افزایش می دهد. اگر پایه ایمپلنت ترک بخورد یا بشکند، باید با یک عمل جراحی از استخوان فک برداشته شود و با پایه ایمپلنت دیگری جایگزین شود.

هرز شدن پیچ ایمپلنت

پیچ های کاشت به دلایل مختلفی می توانند شل شوند. در این قسمت از مقاله می خواهیم شایع ترین علل شل شدن یا هرز شدن پیچ ایمپلنت را بررسی کنیم. آیا تجربه ای در مورد هرز شدن پیچ ایمپلنت داشته اید؟ مشکل هرز شدن پیچ ایمپلنت یا شل شدن می تواند در حدود پنج تا شش درصد از تمام پروتزهای ایمپلنت رخ دهد. از نیروهای تک محوری به عنوان عامل موثر در هرز شدن پیچ ایمپلنت یاد می شود. همچنین هر چه فشار روی ایمپلنت پروتز بیشتر باشد، خطر آسیب دیدن پیچ بیشتر می شود. از طرفی احتمال آسیب دیدن پیچ های ایمپلنت مربوط به ارتفاع روکش متصل به اباتمنت است، بنابراین هر چه ارتفاع روکش بیشتر باشد، خطر آسیب پیچ بیشتر می شود. ذکر این نکته ضروری است که امروزه دندانپزشکان متخصص ایمپلنت از روش های جدیدی برای کاشت ایمپلنت استفاده می کنند تا احتمال آسیب پیچ را کاهش دهند. دستاوردهای مهندسی پیشرفته به طور قابل توجهی به این مشکل کمک کرده است. اگر متوجه هر اتفاق غیرمنتظره ای در ایمپلنت شدید، حتما با دندانپزشک متخصص ایمپلنت تماس بگیرید.

بستن پیچ ایمپلنت

برای گذاشتن پیچ ایمپلنت در استخوان فک، پس از بی حسی موضعی، ابتدا لثه ها بریده می شوند تا استخوان فک پیدا شود. سپس با مته های مختلف سوراخ کوچکی به طول پیچ ایمپلنت در استخوان فک ایجاد می شود. پیچ ایمپلنت به آرامی و با احتیاط وارد آن حفره می شود، به طوری که با دندان های دیگر موازی می شود. پس از نصب پیچ ایمپلنت، لثه ها بخیه می شوند.

در هنگام قرار دادن و بستن پیچ ایمپلنت به دلیل اعمال بی حسی موضعی، بیمار دردی احساس نمی کند، اما ممکن است بعد از عمل خونریزی، درد و تورم ایجاد شود. با رعایت دستورات دندانپزشک این درد و خونریزی تسکین می یابد.

بستن پیچ ایمپلنت

نحوه قرار دادن پیچ ایمپلنت دندان

یکی از اجزای ایمپلنت پیچی است که به عنوان ریشه دندان در داخل استخوان فک قرار می گیرد. به این پیچ فیکسچر نیز می گویند. قبل از قرار دادن پیچ ایمپلنت، بررسی و ارزیابی استخوان فک ضروری است. در صورتی که استخوان فک دارای تراکم کافی باشد، نصب پیچ ایمپلنت توسط متخصص انجام می شود.

روش قرار دادن پیچ ایمپلنت با مشاهده تصویر رادیوگرافی لثه آغاز می شود. به این ترتیب متخصص محل دقیق پیچ ایمپلنت را تعیین می کند. محل قرار دادن پیچ ایمپلنت باید موازی با دندان های دیگر باشد.  قبل از شروع کار، متخصص از بی حسی موضعی استفاده می کند تا بیمار احساس درد نکند. پس از آن، یک برش کوچک در لثه بیمار ایجاد می شود. لثه ها را کنار می زنند تا استخوان زیرین نمایان شود.

یک مته مناسب برای ایجاد سوراخ در استخوان انتخاب می شود. قطر مته باید با دقت زیادی انتخاب شود. سپس مته های مختلف با قطر های مختلف پشت سر هم استفاده می شود تا سوراخ کوچکی در استخوان فک ایجاد شود. هنگام ایجاد این سوراخ، لازم است ناحیه مورد نظر را مکرر بشویید تا از گرم شدن بیش از حد استخوان جلوگیری شود. دمای بالا باعث از بین رفتن سلول های استخوانی و عدم اتصال استخوان فک و پیچ ایمپلنت می شود. عمق سوراخ ایجاد شده باید برابر با طول پیچ ایمپلنت باشد تا از افتادن پیچ ایمپلنت در آینده جلوگیری شود.

دندانپزشک پس از ایجاد سوراخ در استخوان فک، پیچ ایمپلنت را با چرخاندن آهسته داخل حفره ایجاد شده وارد می کند. متخصص اطمینان حاصل می کند که پیچ به درستی وارد شده است.

رَچِت برای اعمال یک گشتاور خاص و کنترل شده به پیچ ایمپلنت استفاده می شود. پس از سفت کردن پیچ ایمپلنت و بررسی درست قرار گرفتن آن، لثه بخیه می شود. معمولا چندین ماه طول می کشد تا این پیچ با استخوان فک جوش بخورد. در این مدت لازم است بیمار به طور مرتب ویزیت شود تا روند بهبودی تحت نظر پزشک متخصص باشد و از مصرف مواد غذایی سفت و جویدن در محل کاشت خودداری شود.

پس از اینکه ایمپلنت به استخوان فک جوش داده شد، قطعه کوچکی به نام اباتمنت روی پیچ ایمپلنت قرار می گیرد تا دندانپزشک بتواند روکش را روی ایمپلنت قرار دهد.

انواع ایمپلنت دندانی

امروزه انواع ایمپلنت دندانی در بازار موجود است که تفاوت اصلی این ایمپلنت ها مربوط به درصد کمی در آلیاژ و ویژگی های سطحی آن هاست و چندان قابل توجه نیستند اما این موارد می تواند در کیفیت کاشت و درصد موفقیت درمان بسیار موثر باشد.چیزی که ایمپلنت خوب را از ایمپلنت بد متمایز می کند، بیشتر تکنیک جراح و تکنیک کار روی پروتز برای ایمپلنت است تا مواد. توجه داشته باشید که در مراکز دندانپزشکی از برند های مختلف ایمپلنت استفاده می شود که در هزینه نصب تاثیرگذار است اما همین کیفیت می تواند تاثیر زیادی بر دوام و طول عمر ایمپلنت داشته باشد.

مولفه هایی مانند نوع ایمپلنت، نوع پایه، کیفیت روکش و … باعث شده تا شاهد ساخت و استفاده از انواع ایمپلنت در سراسر کشور باشیم. در این راستا برخی از مهم ترین و کاربردی ترین دسته بندی ایمپلنت های دندانی به شرح زیر است:

  • انواع ایمپلنت های دندانی بر اساس جایگاه
  • انواع ایمپلنت ها از نظر طول و قطر
  • انواع ایمپلنت از نظر برند
  • انواع ایمپلنت بر اساس مراحل درمان
  • انواع ایمپلنت بر اساس جنس
  • انواع ایمپلنت بر اساس ظاهر

بهترین نوع ایمپلنت دندانی چیست؟

انواع مختلفی از ایمپلنت های دندانی وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. اما بهترین نوع ایمپلنت دندانی شامل ایمپلنت های تیتانیومی و ایمپلنت های سرامیکی می باشد که در ایمپلنت کیمیا کاشت موجود است.

ایمپلنت های تیتانیومی به عنوان یکی از محبوب ترین انواع ایمپلنت ها شناخته می شوند. آن ها به خوبی با بافت استخوانی ادغام می شوند و دارای مقاومت بالا و پایداری طولانی مدت هستند.

از طرفی کاشت سرامیکی گزینه ای زیبا و طبیعی به حساب می آید. به دلیل رنگی که با رنگ دندان ها همخوانی دارد، به عنوان گزینه ای زیبا و طبیعی معرفی می شوند.

اگر قصد کاشت ایمپلنت را دارید از مرکز دندانپزشکی بخواهید که از برند های شناخته شده و با کیفیت برای شما استفاده کند، شرکت های معتبر و کشور های صنعتی ایمپلنت هایی تولید می کنند که نام و شهرت بیشتری دارند. در کل ایمپلنت های کره ای در تمام دنیا ایمپلنت های اقتصادی هستند اما کشورهای صنعتی مانند آلمان، آمریکا و سوئیس در این زمینه پیشرو هستند و ایمپلنت های بسیار خوبی تولید می کنند. متاسفانه در برخی از مراکز دندانپزشکی از ایمپلنت های بی کیفیت مانند ایمپلنت های چینی استفاده می شود، بنابراین توجه بیمار به برند ایمپلنت مورد استفاده بسیار مهم است.

بهترین تکنولوژی ساخت ایمپلنت در دنیا در حال حاضر متعلق به سوئیس است و این کشور بهترین ایمپلنت های دنیا را تولید می کند. همان طور که در قسمت قبل اشاره کردیم، کیفیت ایمپلنت ایرانی تا حد زیادی به تکنیک کار بستگی دارد و در بهترین حالت، عمل ایمپلنت یعنی قرار دادن پایه توسط جراح فک و صورت یا متخصص جراحی لثه انجام می شود که باید عمل کاشت را انجام دهد.

نکات خرید ایمپلنت دندانی

برای خرید ایمپلنت دندان باید به نکات خرید ایمپلنت دندانی توجه کنید که در زیر به آن ها اشاره می کنیم:

مواد ایمپلنت

یکی از نکات مهم هنگام خرید ایمپلنت دندان جنس ایمپلنت است، معمولاً از تیتانیوم یا آلیاژ های فلزی سازگار با بافت های بدن ساخته می شوند.

فرآیند یکپارچه سازی

فرآیند یکپارچه سازی یکی از نکات مهم دیگر خرید ایمپلنت دندان است. ایمپلنت باید برای مدت کوتاهی به استخوان فک متصل بماند تا با آن یکپارچه شده و از افتادن پیچ ایمپلنت جلوگیری شود.

مهارت جراح

مهارت جراح یکی دیگر از نکات مهم در هنگام ایمپلنت دندان است.

مراقبت های بعد از جراحی

یکی دیگر از نکات مهم ایمپلنت دندان مراقبت های بعد از جراحی است. رعایت دستورالعمل های پزشک برای مراقبت از ایمپلنت پس از جراحی بسیار مهم است.

هزینه ها

اطلاع از هزینه ایمپلنت و انتخاب گزینه ای که با بودجه شما سازگار باشد یکی دیگر از نکات مهم خرید ایمپلنت دندان است.

انتخاب بهترین دندانپزشک

  • تخصص و تجربه پزشک: مطمئن شوید که دندانپزشک در زمینه ایمپلنت دندان تخصص و تجربه دارد.
  • نظرات بیماران قبلی: تحقیق در مورد شهرت و نظرات بیماران در مورد پزشک می تواند مفید باشد.
  • استفاده از فناوری های پیشرفته: دندانپزشکان با استفاده از فناوری های پیشرفته مانند اسکنر های سه بعدی و نرم افزار طراحی لبخند دیجیتالی می توانند برنامه ریزی درمانی دقیق تری داشته باشند.
  • برنامه های مدیریت هزینه و پرداخت: در مورد هزینه های درمان، هزینه ایمپلنت دندان و مبلغ بیمه با پزشک خود مشورت کنید.

خرید اجزا ایمپلنت دندانی

یکی از مهمترین قسمت های خرید اجزا ایمپلنت دندانی، خرید ایمپلنت فیکسچر است که طی یک عمل کوتاه مدت در استخوان فک بیمار قرار می گیرد. فیکسچر در ایمپلنت به عنوان ریشه طبیعی دندان عمل می کند. اباتمنت همچنین رابط بین روکش و فیکسچر است، اباتمنت ها تاج و فیکسچر را محکم می کنند، آن ها در مقایسه با اباتمنت هایی که برای حمایت از دندان مصنوعی استفاده می شوند بسیار متفاوت هستند. برای فیکسچر و اباتمنت، روکش های دندانی برای قرار دادن روی ست طراحی و ساخته می شوند. روکش ها در مواد مختلفی نیز موجود هستند، به عنوان مثال می توان از روکش های زیرکونیوم، سرامیک و … برای کاشت استفاده کرد.

اخرین کلام

گاهی اوقات افتادن پیچ ایمپلنت به دلیل ناسازگاری آن با استخوان فک خواهد بود. عاملی که نشان دهنده شکست این روش است افتادن یا شل شدن پیچ کاشت موقت است. به همین دلیل، دندانپزشک باید بداند که چگونه ایمپلنت ها و پیچ های تکیه گاه و اجزای پروتز را به درستی انتخاب نماید تا دندان را حفظ کند و عمل موفقیت آمیز باشد. اگر چه افتادن پیچ ایمپلنت به ندرت اتفاق می افتد، اما بهتر است برای جلوگیری از آن با علل بروز آن آشنا شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر باهمکاران ما در ایمپلنت کیمیا کاشت تماس حاصل نمایید.