راهنمای جراحی و پروتز

شرکت کیمیا کاشت به عنوان یک شرکت دانش بنیان و دانش محور جزء معدود شرکت های تحقیقاتی در دنیا می باشد که مجهز به واحد تحقیقات هیستولوژیک می باشد. تمام تولیدات شرکت از نظر واکنش و پاسخ بافتی و سطح استئواینتگریشن و Biocompatibility بررسی و آنالیز هیستولوژیک می شود. سطح ایمپلنت ها در مجاورت استخوان بیمار و بایو متریال های پیوندی بررسی و نتایج در بازه های زمانی معین در اختیار همکاران محترم قرار خواهد گرفت.
ایمپلنت های دندانی KME دارای پروتکل جراحی ساده و کارآمدی می باشد و در عین حال به عنوان یک سیستم Multi potential قابلیت کاشت ایمپلنت با روش های متنوع و مختلف را دارند.
در این قسمت دو روش جراحی مورد تایید واحد تحقیقات ارائه می شود. توصیه می شود در صورتی که سابقه جراحی کمتر از 200 واحد فیکسچر دارید از پروتکل شماره 1 استفاده کنید و در صورتی که بیش از 200 واحد فیکسچر سابقه جراحی دارید و موارد جراحی پیچیده شامل ایمپلنت همزمان و پیوند استخوان استفاده می کنید از پروتکل شماره 2 استفاده کنید.
هر پروتکل براساس اشکال شماتیک استفاده می شوند. تفاوت پروتکل شماره 1 و 2 بر اساس سرعت دریلینگ می باشد.
ست جراحی به دو دسته تقسیم میشود ست جراحی پایه و ست جراحی پیشرفته که بسته به نیاز خود میتوانید استفاده کنید.
*پروتکل 1 (Classic Drilling)*
پروتکل 2 (Bone Harvesting)
در پروتکل 2 استخوان جمع آوری شده در دریل ها را در یک گالی پاد جمع آوری کنید و با خون بیمار مرطوب نگه دارید و جهت پیوند برای بیمار استفاده کنید. می توانید این استخوان را با استخوان آلوگرفت مخلوط و از خاصیت القا استخوان سازی(osteo Induction) استفاده و موفقیت پیوند را بالا و میزان ماده
پیوندی آلوگرفت یا سنتتیک خود را کاهش دهید.
با دو روش درایور دستی و درایور موتور می توان ایمپلنت ها را کاشت. در روش دستی تورک Ratchet را روی 20N/cm تنظیم کنید. در روش موتورRPM 15-20 و Torque را روی 20N/cm قرار دهید.
میزان موفقیت استئواینتگریشن ایمپلنت های KME کاملا مستقل از Primary Stability می باشد و حداکثر میزان پیشنهادی به شرح جدول زیر می باشد.
اگر میزان تورک به اعداد فوق نرسید نگرانی از جهت استئواینتگریشن نداشته باشید. آماده سازی سطح ایمپلنت ها بقدری دقیق و حساب شده انجام شده که ایمپلنت ها را می توانید با درایور دستی و فقط با فشار انگشتان در حفره قرار دهید.
اگر در هنگام جایگزاری ایمپلنت فیکسچر به درستی جایگذاری نشده و قبل از قرارگیری کامل به تورک پیشنهادی رسید و یا هنگام جایگذاری مقاومت استخوانی زیادی احساس نمودید در این شرایط از وارد نمودن فشار عمودی حین جایگذاری فیکسچر پرهیز نموده و حتما فیکسچر را خارج نمایید و مجددا عمل Tapping را انجام داده و حتما با Pin موجود در کیت جراحی طول کارکرد خود را چک نمایید و در صورت لزوم اصلاح و ایمپلنت را مجددا جایگزین کنید. توجه شود تورک بالا نه تنها ضمانتی برای موفقیت ایمپلنت نیست بلکه با ایجاد Ischemic pressure در فاز healing باعث بروز نکروزایسکمیک و Fail شدن ایمپلنت می شود.
در حالت استخوان کلاسیک(حفره آماده سازی شده که هر چهار دیواره را دارد) حتما ایمپلنت را به طور کامل Bone level کار کنید. در حالت Fresh socket implant حتما level ایمپلنت را با توجه به ضخامت استخوان تعیین کنید بطوریکه اگر ضخامت استخوان اطراف ایمپلنت کمتر از 1mm بود حتما ایمپلنت را عمقی تر قرار دهید و اطراف ایمپلنت را پیوند کنید. در استخوان استاندارد و سالم بعد از چهار ماه عملیات پروتزی را انجام دهید. در استخوان پیوندی شامل سینوس لیفت و پیوند های عمودی و افقی استخوانی و Ridge split پیشنهاد می شود شش ماه صبر کنید.
اگر در فاز ترمیم cover screw بیرون زده مشاهده شد، ابتدا اقدام به تهیه رادیوگرافی نمایید و در صورت عدم مشکلcover screw را باز کرده و healing را با تورک 10 تا 15 نیوتون ببندید. Cover screw را در فاز جراحی فقط با درایور دستی ببنید و فشار انگشتان برای بستن کافی است. برای بستن کاور اسکرو و فرمرhealing قبل از بستن حتما آنها را آغشته به پماد تتراسایکلین چشمی Ophtalmic نمایید.
بعد از بستن Healing حداقل دو هفته و در حالت ایده آل چهار هفته صبر کنید تا بافت نرم اطراف healing کاملا بهبود پیدا کند وسپس اقدام به قالبگیری نمایید. در Fresh socket implant در صورتیکه بافت نرم بیمار مناسب بود و امکان وستیبولوپلاستی وجود داشت توصیه می شود کاور اسکرو را بسته و فلپ بطور کامل روی ایمپلنت را بپوشاند و در صورتیکه بافت نرم مناسب نبود ایمپلنت با تورک MAX اینسرت شود و healing را در جلسه جراحی ایمپلنت ببندید (Trans gingival healing) و بافت نرم را اطراف healing (فرمر) بخیه بزنید.
ایمپرژن ها در این سیستم فاقد قطعات پلاستیکی بوده و بطور مادام العمر قابل استفاده می باشد. طیفی از اباتمنت ها با GH های متنوع از صفر تا 4 در اختیار شماست که بسته به میزان بافت نرم قابل استفاده می باشد. بسته به زاویه قرار گیری طیفی از اباتمنت های مستقیم و زاویه دار و UCLA برای دستیابی به پروتزی با پلت فرم مشابه دندان طبیعی در اختیار شما قرار دارد. پیچ اباتمنت را با تورک 30N/cm ببندید برای این منظور ابتدا Ratchet را روی 20N/cm قرار دهید و پیچ را محکم کنید بعد از دو دقیقه رویN/cm 25 قرار دهید و بعد از دو دقیقه با تورک 30N/cm ببندید با این پروتکل پیچ کاملا سفت شده و احتمال Screw loosening کاملا از بین می رود.کانکشن این ایمپلنت کاملا Bacterial Seal بوده و امکان التهاب باکتریال اطراف کانکشن و به دنبال آن پری ایمپلنتایتیس به صفر میرسد.